biodata

Thursday, September 17, 2009

giler jam-koleksiku

gambar atas ni jam pertama Swatch yg aku beli kat airport London $48 pound sterling. tapi dah rosak, memang puas hati aku pakai

pic bwh ni jam pertama aku beli yg mahal dan nampak maskulin , dah jual sebab nak beli ubat isteri nak bersalin anak ke2...rm700 gak laku..aku tgk kat kedai harga dia rm1k++ gak. part yg bestnyer kunci tali dia boleh 2 kali laras

ni jam yg paling mahal i guess, ada alarm tali hitam.. bestlah seiko puas hati kualiti..tp dah jual dah


jam ni rose gold mmg best, tali kulit..ringan


ni jam orient, aku silap tulis lak seiko, aku suka coz cantik oren, auto..siap ada penanda kt atas sekali kuasa bateri tinggal bberapa jam kalau tak pakai


ni jenis tali hitam siap ada alarm lagi, dah jual dah, rm700 je laku


ni nautica yg kedua...memang jam naughty..yg pertama hampeh, kunci tali besi dia asyik tercabut jer...dah beberapa kali minta repair dan tukar tali tp service kt service centre di kl ni hampeh...bila aku pergi sana mak ooi ramainya tak puas hati dengan kualiti jam keluaran syarikat ni..Benjamin tak silap, ada jenama guess, nautica dll.di nasihatkan jgn beli model ni...last2 aku pergi kedai yg aku beli dulu kt kelantan, pegi bambu tokeh kedai tu, baru dia bg tukar jenis lain tapi harga yg sama...rm1k ++ gk hrga jam ni

aku dah jadi giler jam..nafsu tak terkawal...astaghfirullah...aku suka jam yg nampak maskulin dan lelaki...harap2 boleh menepati waktu solatlah..itulah sebenarnya pun, hakikat beli jam ni...Tun Mahathir ada cakap tak guna beli pakai jam mahal2 tp tak boleh menepati masa..janji melayulah katakan...

dulu nak beli jam mahal tak berapa mampu...laaa ni adalah sikit duit bolehlah invest...org umah marah gak, "ni banyak2 jam awak beli nak buat apa bang?" aku jawab simple jer..."drp abg tambah banyak isteri, lebih baik abg tambah jam buat koleksi, sesak2 boleh jual"... haa terus dia setuju dah silent, ha ha ha...ni pun dah ader beberapa jam yg aku suka dah jual kat org..contohnyer jam seiko gold auto..
aku hadiah kat sorang ustaz...sian tengok dia pakai jam tak berapa ok je pergi ceramah..kurang2 ade gak saham bila dia pakai jam tu pergi ceramah agama. ader satu jam antik aku dah jual dah, buatan russia, jenis kunci pusing kat punat dia...memang best..ade org nak beli aku juallah.... nanti kalu ader gambar dia aku share lah...ader satu lagi dah jual kat kawan seiko F1 special edition..tu pun best gak.... tali getah


3 comments:

  1. fuyyooo
    dari jual, bek bagi ana, ehhehehehe

    ReplyDelete
  2. kaya3.....dah ler ustaz nie kaya dengan ILMUs macam2...doh tu miliki pelbagai koleksi jam pulok..PENGALAMAN usah cakap..sure banyak bebeno nie...

    apa-apa pun ummi doakan ustaz sentiasa dimurahkan rezeki dan diberi pelbagai RAHMATs oleh Allah ...(macam ILHAM melimpah-limphah ker n etc)Insya-Allah

    ReplyDelete
  3. bukan kaya, saya dapat harga supplier..murah dari harga pasaran...so yg penting dgn jam2 tersebut dapat menjaga waktu solat dengan tepat amiiin.

    ReplyDelete